Initiatiefnemers

FOTODOK is een plek voor documentairefotografie. Met beeldverhalen als dialogen die mensen en zienswijzen verbinden, draagt FOTODOK bij aan een meer begripvolle en inclusieve maatschappij. FOTODOK organiseert deze dialoog aan de hand van vier pijlers. 1) Tentoonstellingen waar verschillende perspectieven op urgente maatschappelijke thema’s zorgen voor verwondering en kritisch nadenken. 2) Een verdiepingsprogramma van lezingen en evenementen waarin het publiek wordt uitgedaagd verder in de thematiek te duiken door een dialoog aan te gaan met fotografen, kunstenaars, experts en andere deelnemers. 3) Een educatieprogramma waar kinderen, scholieren én volwassenen gestimuleerd worden om te leren begrijpend te kijken. 4) Talentontwikkeling: de ruimte voor nieuwe makers.

Hoogt on Tour vertoont in Utrecht vooral vernieuwend en artistiek filmaanbod, helpt makers om publiek op te bouwen en laat kinderen en jongeren actief kennismaken met het beeldverhaal in al zijn vormen. Hoogt bestond al 46 jaar in Utrecht als Filmtheater ‘t Hoogt en moest eind 2018 noodgedwongen het pand verlaten. Hoogt is cruciaal in veel aspecten van de keten, van filmeducatie en buitenschoolse talentontwikkeling tot eindproductie, presentatie en verdieping. Uitgangspunt vormt het gevarieerde aanbod van beginnende tot iconische makers die zowel inhoudelijk als in vorm over hoogwaardige artistieke kwaliteit beschikken.

Nederlands Film Festival (NFF) is ruim 40 jaar het platform voor de Nederlandse audiovisuele industrie waar bruggen worden geslagen tussen publiek en makers. Het NFF biedt makers en publiek de kans elkaar te ontmoeten, zich te verdiepen, te verbazen en te amuseren – om uiteindelijk met nieuwe verhalen, nieuwe inzichten en een berg inspiratie naar huis te gaan. Voor zowel de maker die op zoek is naar discussie en innovatie als de deelnemer die ter lering en vermaak komt, biedt het festival elk jaar een interessant programma. Het NFF toont het Nederlandse audiovisuele aanbod in zijn volle breedte, van publieks- tot arthouse films en van documentaires tot interactieve producties, en trekt daarmee jaarlijks circa 150.000 bezoeken.