Kickstart Lab

Het Kickstart Lab is een interdisciplinaire training voor getalenteerde Utrechtse visual storytellers aan de start van hun loopbaan. Fotografen, filmmakers, videokunstenaars, animatoren en XR-designers op zoek naar een klankbord en netwerk konden zich afgelopen periode aanmelden.

Inmiddels is het Kickstart Lab afgelopen. Hou onze website en socials in de gaten voor de nieuwe plannen en programma’s!

Terugblik

Acht deelnemers hebben dit traject gevolgd, en we delen natuurlijk graag hun ervaring! Floor Wandel, beeldmaker die met fotografie en film werkt, gaf aan: “Het heeft mij veel meer vertrouwen gegeven in wat ik aan het doen ben”. Visual storyteller Dewi Hartono heeft in een snelvaart ontzettende vooruitgang geboekt: ze gaat nu als animator voor het productiebedrijf Submarine werken, waar ze erg enthousiast over is. Vincent Sparreboom zijn korte film is niet alleen geselecteerd voor Go Short, maar ook voor het Busan International Short Film Festival. “Dat is echt één van de beste short film festivals die er zijn”. Daarnaast vertelt hij over zijn idee voor een nieuwe documentaireserie, De Psychedelische Revolutie het volgende: “Ik ga het idee gewoon nog verder ontwikkelen en dan bij hen pitchen. Ik heb wel echt vertrouwen gekregen bij de speeddate-sessie dat mensen op ons zitten te wachten”.

Wij kijken terug op een geslaagd Kickstart Lab en willen alle deelnemers en betrokkenen daarvoor bedanken.