Talentontwikkeling

Nog voordat de Machinerie haar deuren opent, is het talentontwikkelingsprogramma van de Machinerie Talenthub van start gegaan. De Machinerie Talenthub biedt beeldmakers de mogelijkheid om hun talent verder te ontwikkelen. Een hub die zich in aanpak onderscheidt in Nederland door te focussen op drie speerpunten: (audio-)visueel talent in de regio Utrecht, interdisciplinaire talentontwikkeling en een focus op animatie. We omarmen film- en beeldcultuur in de volle breedte. We stimuleren kennisuitwisseling tussen filmmakers, AR/VR-designers, fotografen, animatoren en iedereen daar tussenin en omheen. Met onze locatie in het Werkspoorkwartier hebben we stevige wortels in Utrecht. Ook richten we onze blik buiten de stads-, provincie- en landsgrenzen.

De twee pilots hebben plaatsgevonden in de toekomstige thuishaven van de Machinerie: het Werkspoorkwartier in Utrecht. Meer informatie over de pilots vind je hieronder: 

  • Kickstart Lab is een interdisciplinaire training voor Utrechtse beeldmakers aan het begin van hun carrière.
  • Modus Operandi Sessies: een vierdelige talks-serie waarin fotografen, filmmakers, animatoren en XR-designers vertellen over hun werkwijze.

Daarnaast heeft de Provincie Utrecht budget beschikbaar gesteld aan de Machinerie om talentvolle makers te stimuleren nieuw cultureel aanbod te ontwikkelen. Lees verder over het Steunpakket Talentvolle Makers.

Contact

Britte Hermans
Projectcoördinator Talentontwikkeling
talenthub@machinerie.nl

Houd voor nieuws en meer informatie deze pagina in de gaten. Heb je vragen of wil je je ideeën met ons delen? We horen het graag!

De Machinerie Talenthub wordt ondersteund door de Provincie Utrecht, het Nederlands Filmfonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds.